Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با برگزاری چهارمین جشنواره بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی، تعدادی از آثار و طرح‌های پژوهشی دانشجویان و اساتید دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز به نمایش درآمد.

‌به گزارش ایسنا، چهارمین نمایشگاه بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در صنایع دستی با حضور ۷۱ مهمان از ۳۰ کشور خارجی، تا ۳۰ خرداد ماه در دانشگاه هنر اسلامی تبریز در حال برگزاری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غرفه دانشکده طراحی صنعتی از لامبورگینی تا پرینتر سه‌بعدی

حمیدرضا عمارلو، عضو هیأت علمی دانشکده طراحی اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز با ارائه توضیحاتی در خصوص مدل‌سازی گفت: مدل‌سازی یکی از مباحث درسی رشته طراحی صنعتی بوده و طراحی، توانمندی نهایی یک دانشجوی طراحی صنعتی است.

وی ادامه داد: در طراحی دستگاه‌های ارائه شده در این نمایشگاه مانند پرینتر و دستگاه CNC چهار محور، به اصولی همچون مهندسی معکوس، بهینه‌سازی و کاهش قیمت تمام شده محصول توجه شده است.

وی اضافه کرد: برخی طرح‌ها نیز در این نمایشگاه ارائه شده‌اند که صفر تا ۱۰۰ آن توسط دانشجویان رشته طراحی صنعتی، طراحی شده است.

تولیدکننده‌ها کپی‌برداری را به اعتماد به طراحان جوان ایرانی، ترجیح می‌دهند

عمارلو تصریح کرد: به دلیل تحریم و مشکلات اقتصادی نباید طوری برداشت شود که دانشجویان ما در حوزه طراحی، توانمند نیستند، اما متأسفانه این اتفاق افتاده است و بسیاری از تولیدکننده‌ها کپی‌برداری را به اعتماد به طراحان جوان ایرانی، ترجیح می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود صنعت‌گران با شرکت در چنین نمایشگاه‌هایی، طرح و پروتوتایپ‌های آماده دانشجویان را از نزدیک ببینند تا زمینه اعتماد به دانشجویان نیز فراهم شود.

مدل‌سازی لامبورگینی توسط دانشجویان طراحی صنعتی

محمدرضا مهدوی، طراح مدل لامبورگینی و دانشجوی ترم هشت طراحی در این خصوص اظهار کرد: این طرح با استفاده از مهندسی معکوس و از روی مدل واقعی لامبورگینی ساخته شده و فرم کلی آن با تهیه نقشه، شابلون‌ها با استفاده از ماتریال‌های گچ و یونولیت تهیه شده است.

وی ادامه داد: جزئیاتی مانند اسپویلر، دیفیوزر، آینه، چرخ برچسب‌ها پس از پرداخت نهایی به این مدل اضافه شده است، می‌توان از این ایده برای طراحی سایر محصولات در سطح کشوری و بین‌المللی نیز بهره گرفت.

مهدوی خاطرنشان کرد: مدل‌سازی این لامبورگینی با مشارکت چهار نفر و در طول یک ماه انجام شده است، اگر این طرح با استفاده از گل رس (clay) ساخته می‌شد، کیفیت بهتری داشت، از مسئولان انتظار می‌رود که مواد و امکانات لازم را برای طراحی و مدل‌سازی فراهم کنند.

پرینتر ۳ بعدی

پیام حسینی، دانشجوی مقطع کارشناسی رشته طراحی صنعتی دانشگاه هنر اسلامی تبریز که صفر تا ۱۰۰ طراحی کامل دستگاه پرینتر سه بعدی را به تنهایی انجام داده است، با ارائه توضیحاتی در این خصوص اظهار کرد: به تازگی طراحی فیلامنت‌ها را هم که ماده اصلی پرینت قطعات است هم خودم شروع کرده‌ام.

وی ادامه داد: یکی از قابلیت‌های ویژه این پرینتر، امکان استفاده از آن با وجود تکان خوردن است، در حالی‌که نمونه‌های مشابه با ضربه‌ای کوچک، کار نمی‌کنند و همین باعث خراب شدن پروژه‌های چند میلیونی می‌شود.

وی گفت: قیمت تمام شده این دستگاه نسبت به نمونه‌های مشابه بسیار پایین‌تر بوده و قبل از نوسانات ارزی سه میلیون تومان برای آن هزینه شده است، خوشحالم طراحی صنعتی در تبریز به جایی رسیده است که می‌توان کارهای بزرگی در این زمینه انجام داد.

طرح شخصی‌سازی جواهرات

محمد متین چراغیان، دانشجوی طراحی صنعتی دانشگاه هنر اسلامی تبریز در خصوص طرح شخصی‌سازی جواهرات اظهار کرد: پایه این انگشتر ثابت و قابل تغییر بوده و نیازی به تغییر رینگ انگشتر نیست، با توجه به متفاوت بودن سایز انگشت افراد می‌توان با تغییر قسمت جواهر مانند انگشتر تنوع ایجاد کرد، پایه این انگشتر چوبی و رویه آن از جنس رزین با طرح آهنربا است.

طرح کانسپت موتور از شرکت بوگاتی

وی با ارائه توضیحاتی در خصوص طرح کاهش حجم موتور گفت: در این طرح با طراحی سیستم کنترل تعویض دنده و کاهش حجم موتور، شتاب و قدرت موتورهای سنگین‌تر حفظ شده، همچنین در این طرح تلاش شده است تا با طراحی سیستم کنترل باد خروجی موتور سیکلت، کنترل و فرمان‌پذیری آن بیشتر شود.

وی اظهار کرد: دو ماه برای یاد گرفتن زبان طراحی موتور این شرکت زمان، صرف شده است، متأسفانه آن گونه که باید به صنعت کشور توجه نمی‌شود تا از طراحان صنعتی نیز در این زمینه استفاده شود.

دستگاه فرز CNC چهار محور

سجاد الغاثی، طراح پروژه دستگاه فلز CNC چهار محور در این خصوص بیان کرد: دستگاه فرز دامنه کاری زیادی داشته و در صنایع مختلف از صنایع پزشکی گرفته تا صنایع کادر کاربرد دارد که طرح من، مخصوص استفاده در رشته دندانپزشکی است.

وی اضافه کرد: این دستگاه در کشور هم تولید می‌شود، اما هزینه تولید آن بسیار بالا بوده و کاهش قیمت تمام شده ساخت (صرف حدود ۲۰ میلیون تومان) از جمله ویژگی‌های این طرح به شمار می‌آید.

وی گفت: طراحی و مطالعاتم در این خصوص حدود دو سال به طول انجامیده است، انتظار می‌رود تولیدکنندگان حمایت بیشتری از طراحان داشته باشند.

تلاش برای احیا و حفظ ساز قارمان

نسرین داداش‌زاده، کارشناس مرمت آثار تاریخی نیز با ارائه توضیحاتی در خصوص این رشته اظهار کرد: این رشته ترکیب هنر و علوم پایه بوده و آثار تاریخی را مطالعه و آسیب‌شناسی کرده و اقداماتی را برای افزایش طول عمر آثار تاریخی انجام و پیشنهادات لازم را برای نگهداری آثار ارائه می‌دهد.

وی اضافه کرد: احیای هنرهای سنتی نیز از دیگر بخش‌های این رشته است که برای حفظ هنرها و صنایع دستی که با ورود مدرنتیه از بین می‌روند، تلاش می‌کند، در این بخش، مرمت‌گر در ابتدا با روش کار و ابزارآلات این رشته آشنا شده و سپس با مستندسازی آن را به صورت مکتوب ثبت می‌کند.

وی در ادامه ساز قارمان را یکی از هنرهای در خطر فراموشی دانست و گفت: استادکار این ساز در ایران دو نفر است و قدیمی‌ترین استاد آن نیز تبریزی بوده و ما ۶ سال برای احیای این ساز تلاش کرده و در این دانشگاه اجرا کرده‌ایم.‌

تا کنون هیچ دانش‌آموخته رشته مرمت در هیچ جایی استخدام نشده است

داداش‌زاده اظهار کرد: تلاش دانشگاه هنر اسلامی تبریز برای ارتباط با موزه‌ها و لمس آثار تاریخی از ترم‌های آغازین بسیار خوب است، اما آینده این رشته چندان خوب نبوده و تا کنون هیچ دانش‌آموخته رشته مرمت در هیچ جایی استخدام یا به کارگیری نشده است.

پیشروی دانشگاه هنر اسلامی در هنرهای صناعی اسلامی

عباس کریمی، عضو هیأت علمی دانشکده صناعی اسلامی و مسئول بخش ملی جشنواره بین‌المللی صنایع دستی نیز اظهار کرد: دانشکده هنرهای صناعی اسلامی در پنج رشته چوب، فلز، سفال، شیشه و نگارگری در مقاطع کارشناسی و ارشد دانشجو می‌پذیرد، محدودیت مکان باعث محدود شدن آثار انتخابی غرفه دانشکده ما نیز شد و آثار موجود بهترین آثار هستند.

وی ادامه داد: این مجموعه ترکیبی از بهترین رساله‌ها و آثار دانش‌آموختگان نیز بوده و در خلق آثار از تکنیک‌های مختلفی استفاده شده است و خلق چنین آثار فاخری فقط در دانشگاه اتفاق می‌افتد.

دانشگاه هنر اسلامی تبریز، پیشگام رشته شیشه در کشور

وی تاکید کرد: این دانشگاه تنها دانشگاهی است که به صورت تخصصی شیشه‌گری فوتی، ریخته‌گری و هم‌جوشی شیشه را دنبال می‌کند، همچنین بهترین اساتید سفال، کم‌یاب‌ترین تکنیک‌ها را در دانشگاه ما تدریس می‌کنند.

عضو هیأت علمی دانشکده صناعی اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: رشته صنایع دستی نیز به طور کاملاً تخصصی در این دانشگاه دنبال شده و نگاه تخصص‌گرایانه دانشجویان را تقویت می‌کند.

وی تاکید کرد: هم اکنون چندین کارگاه کارآفرینی در این دانشگاه توسط دانشجویان دانشکده هنرهای صنایع اسلامی تشکیل شده است و این دانشکده نتایج بسیار خوبی را در طول ۱۰ سال گذشته در حوزه صنایع دستی به دست آورده است.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه هنر اسلامی تبریز تمام تلاشش را انجام داده است، اما امکان فعالیت در ارگان‌ها برای دانش‌آموختگان وجود ندارد و حمایت‌های سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی آن گونه که باید باشد، نیست.

شهاب احمدوند شاهوردی، دانش آموخته رشته فرش گرایش طراحی از دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز با ارائه توضیحاتی در زمینه توانمندی‌ها در زمینه فرش بیان کرد: طراحی، رنگ‌رزی و بافت، مرمت و نمایش نمونه‌های مختلف بافت از جمله بخش‌های مختلف این غرفه است که در این دانشگاه دنبال می‌شوند.

وی ادامه داد: در رنگرزی اولویت با رنگ‌های طبیعی است، اما از رنگ‌های شیمیایی هم استفاده می‌شود، روناس، قرنز دانه و اسپرک به دلیل تجانس با فرش ایرانی و کمک به حل مسائل زیست محیطی از جمله رنگ‌های طبیعی مورد استفاده در رنگرزی هستند.

وی خاطرنشان کرد: طرح‌ها به طور دستی طراحی و سپس توسط کامپیوتر اسکن و تبدیل به نقطه و رنگ می‌شوند و استفاده از کامپیوتر در اینجا نه تنها آسیب‌رسان نیست؛ بلکه به شناسایی دقیق رنگ‌ها و یکرنگ و یکنواخت شدن رنگ فرش کمک می‌کند.

چهارمین نمایشگاه بین‌المللی خلاقیت و نوآوری تبریز در هنرهای اسلامی و صنایع دستی با حضور هنرمندانی از ۳۰ کشور، دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه هنر اسلامی تبریز در دو بخش ملی و بین‌المللی از ۲۵ خرداد ماه آغاز به کار کرده و تا ۳۰ خرداد ماه ادامه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اختراعات خلاقيت دانشجويي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۲۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ یک هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان در زمینه ارائه خدمات مشاوره مامایی و روانشناسی فعالیت می‌کند.

این هسته فناور فعالیت خود را از ۱۹ دی‌ ۱۴۰۲ در زمینه مشاوره مامایی و روانشناسی آغاز کرده و متخصصان بسیاری از سوی هسته فناور به ارائه خدمات تخصصی به مردم و دانشجویان می‌پردازند.

مخاطبان این هسته فناور فقط دانشجویان نیستند، بلکه مردم نیز جزئی از تشکیلات و مجموعه هسته فناور هستند تا برمبنای مشورت با متخصصان حوزه روانشناسی و مامایی دغدغه‌های خود را در این زمینه مطرح کرده و به پاسخ‌های درست و اصولی دست پیدا کنند.

همچنین دانشجویان علاوه بر طی دوره‌های آموزشی در دوره‌های تکمیلی هم حضور پیدا می‌کنند و اتاق فکر هسته ساماندهی شده تا مطالب علمی دانشجویان در زمینه‌های روانشناسی و مشاوره مامایی منتشر شود.

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

خبرنگار خبرگزاری آنا در راستای بررسی جزئیات فعالیت‌های هسته فناور «ویسپهر» مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان گفت‌و‌گویی را با فاطمه شیرمحمدی مدیر این هسته فناور ترتیب داده است.

ارائه راهکار برای ایجاد کسب و کارهای نوین در حوزه روانشناسی و مامایی

شیرمحمدی که عنوان فارغ‌التحصیل رشته‌ میکروبیولوژی و مدیر هسته‌ فناور روان برخط «ویسپهر» را با خود دارد، اظهار کرد: این هسته فناور مستقر در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان و استان گلستان است.

وی اضافه کرد: هسته فناور روان برخط ارائه‌کننده خدمات مشاوره مامایی و روانشناسی به تمامی افراد در نقاط مختلف ایران است که به صورت برخط (آنلاین) واز طریق وب‌سایت است.

مدیر هسته‌ فناور روان برخط یادآور شد: هسته فناور همچنین برگزارکننده‌ دوره‌های آموزشی و کارگاه به صورت حضوری (در شهر گرگان) و غیرحضوری (آنلاین) با حضور متخصصین و استادان برتر است.

شیرمحمدی متذکر شد: ویزیت مشاوره‌ای به صورت آنلاین و در بستر گوگل‌میت، اسکایپ یا تماس تلفنی انجام می‌شود و انتخاب هرکدام از روش‌ها برعهده‌ کاربر است و دانشجویان می‌توانند برای دسترسی به خدمات ما و ثبت نوبت مشاوره به آدرس اینترنتی www.veyspehr.com مراجعه کنید.

وی با بیان اینکه با متخصصان حوزه روانشناسی و مامایی در استان‌های گلستان، مازندران، تهران، اصفهان، خراسان شمالی، ایلام، یزد و ... همکاری می‌کنیم، ادامه داد: این همکاری با شیوه به‌روز و جدیدترین متدها انجام می‌شود و استادانی که اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها هستند دانشجویان را با به‌روزترین مطالب آشنا می‌کنند.

مدیر هسته‌ فناور روان برخط درباره اینکه آیا دانشجویان در زمینه مقاله‌نویسی هم تبحر پیدا می‌کنند؟ چنین پاسخ داد: بله. دانشجویان رشته‌های مامایی و روانشناسی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد آموزش مقاله‌نویسی را هم فرامی‌گیرند تا بتوانند پس از تکمیل دوره‌های آموزشی و کارآموزی با همراهی و کمک استادان متخصص در اتاق فکر هسته به انتشار مطالب علمی در بخش مقالات سایت بپردازند.

شیرمحمدی تشریح کرد: در تلاشیم از طریق بستر هسته بهترین مشاوران و متخصصان را به افراد معرفی کنیم و تاکنون موفق به ویزیت مشاوره‌ای آنلاین در بخش مامایی و روانشناسی بوده‌ایم و توانسته‌ایم کارگاه‌های حضوری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان برگزار کنیم.

هسته فناور «ویسپهر» با متخصصان حوزه روانشناسی و مامایی در استان‌های گلستان، مازندران، تهران، اصفهان، خراسان شمالی، ایلام، یزد و ... همکاری دارد و دانشجویان مطالب را با جدیدترین متدها فرامی‌گیرند

وی افزود: با توجه به قرارداد ۶ ماهه هسته فناور روان برخط  با دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان به مدت دو سال، ۱۰ درصد از هر فعالیتی که برای هسته سود مالی داشته باشد، متعلق به دانشگاه است.

مدیر هسته‌ فناور روان برخط اضافه کرد: هزینه و صرف زمان زیاد برای رفت و آمد به مراکز و کلینیک‌های مشاوره در شهر‌های بزرگ، دغدغه‌ بسیار مهمی برای افراد به شمار می‌رود.

شیرمحمدی عنوان کرد: برخی دانشجویان علاقه‌مند هستند در کارگاه و دوره‌های اساتید برتر کشور در بخش روانشناسی و مامایی شرکت کنند و در نتیجه افراد با استفاده از سایت می‌توانند در سریع‌ترین زمان به متخصصان متصل شوند و از خدمات مشاوره‌ای ما استفاده کنند.

وی گفت: همچنین دانشجویان در تمامی استان‌های کشور می‌توانند از کارگاه و دوره‌های آموزشی ما از طریق سایت مطلع شده و به صورت آنلاین شرکت کنند.

مدیر این هسته‌ فناور اضافه کرد: ازمهم‌ترین چالش‌های استارت‌آپ و کسب و کار‌های نو، نحوه‌ درست تبلیغات و معرفی خود به دیگران بوده؛ بنابراین ساخت مسیر درست تبلیغات در ابتدای مسیر بسیار مهم است.

شیرمحمدی مطرح کرد: مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان کارگاه‌های متعددی را درراستای آموزش واحد‌های فناور با موضوعات و عناوین مختلف (تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و فناورانه، چگونه محصول شرکت‌ها را تجاری‌سازی کنیم؟) به صورت رایگان برگزار می‌کند.

وی با قدردانی از حجت‌الاسلام سیدعلی طاهری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و واحد گرگان و دادگر مسئول مرکز رشد این دانشگاه و مرضیه عزیزی عضو هیئت علمی روانشناسی بیان کرد: امیدوارم بتوانیم همکاری گسترده‌تر در سطح کشور با متخصصین روانشناسی و مامایی در بخش ویزیت آنلاین داشته باشیم و دوره‌های حضوری در سایر شهر‌ها برگزار کنیم.

مدیر هسته‌ فناور روان برخط «ویسپهر» در ادامه توضیح داد: از مسئولان درخواست می‌‌کنیم برای کسب و کار‌های نو و آنلاین وام‌هایی با مبالغ مشخص در نظر بگیرند تا بنوانیم با استفاده از این مبالغ به بهبود سطح فنی و کیفی سایت بپردازیم.

انتهای پیام/

حسین بوذری

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری
  • عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی / از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد
  • احیای مستقیم فولاد هرمزگان ۱۵ درصد فراتر از طراحی کارخانه
  • نمایشگاهی از نیم قرن تلاش برای احیای جلفا
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبرةالشعرای تبریز
  • اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی برای احیای مقبره‌الشعرای تبریز
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی