Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی کی‌نژاد، روز شنبه در مراسم آغاز به کار ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز افزود: اسلام و تمدن اسلامی از همان آغاز به تولید علومی پرداخت که امروزه به علوم اسلامی معروف هستند و اندیشمندان اسلامی از همان شروع، برای تولید علوم اسلامی همزمان با تالیف به امر اقتباس و بومی سازی نیز توجه ویژه ای کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: بی‌توجهی محققان حوزه هنر و علوم انسانی به مبانی و آموزه های دینی موجب آسیب های جبران ناپذیر در حیات فردی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی می شود.

رییس دانشگاه هنر اسلامی تبریز با اشاره به اینکه نباید فراموش کرد که علوم انسانی روح سایر علوم است، گفت: رویکردهای سایر علوم و نقشه راه آنها را علوم انسانی ترسیم می‌ کند بنابراین هرگونه انحرافی در علوم انسانی موجب کج روی در همه زمینه های دیگر علوم می شود.

کی نژاد، با اشاره به جایگاه اهمیت هنر و علوم انسانی در انقلاب اسلامی و کشورمان ادامه داد: جریان اسلامی سازی هنر و علوم انسانی سال هاست که با سیاست گذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و راه اندازی شوراهای اقماری مختلف مثل شورای تحول در علوم انسانی و هنر و یا مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، برای ۵۰ سال آتی توسط رهبر معظم انقلاب پیگیری می شود.

رییس دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: اساسا تاسیس دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز در همین راستا و در پاسخ به دغدغه های راستین رهبری در اسلامی سازی هنر بوده است.

کی نژاد، با بیان اینکه این دانشگاه، انجام این نوع فعالیت های علمی و فرهنگی را رسالت خود می داند، افزود: امید است این دانشگاه در امر گفتمان سازی هنر اسلامی در سطح ملی و بین المللی گام های موثری برداشته باشد.

وی یادآوری کرد: در همین راستا در ۲ دهه گذشته با برگزاری چندین برنامه ادامه دار بین المللی مثل جشنواره و کنگره بین المللی هنرهای اسلامی سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی، کنگره بین المللی معماری اسلامی و چندین برنامه ملی دیگر، طراحی و راه اندازی دهها رشته جدید در حوزه هنر و معماری و شهرسازی اسلامی و برگزاری کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی در این مسیر گام برمی دارد.

رییس دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: برگزاری این برنامه ها تاکنون سبب شده جریان فعالی در حوزه تحول هنر با رویکرد اسلامی در کشور ترویج یابد و عملا بستر علمی نوپا در این حوزه فراهم شود و این نوپایی در بخش‌های مختلف و در راستای تعریفی روشن، مستدل و قابل دفاع از هنر اسلامی مبتنی بر مبانی دین و آموزه های اسلام و تربیت متخصصین این حوزه نمود پیدا کرده است.

کی نژاد، ادامه داد: برای تحول و بومی سازی علوم انسانی و هنر باید در میدان عمل و تسلط اساتید، محققان، دانشجویان و طلاب این حوزه انجام شود و ارایه نظریه های بروز و کارآمد از یک طرف و کاربست این نظریه ها جهت حل مشکلات اجتماعی حوزه علوم انسانی و هنر از سوی دیگر گام های ضروری در این زمینه است.

مهدی محمدزاده، رییس کمیسیون هنر اسلامی ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی نیز در این مراسم گفت: با تداوم این کنگره در سال های آینده با همکاری مجمع عالی علوم انسانی، می توان نسبت به گفتمان سازی بنیادین در حوزه هنر اسلامی اقدام کرد.

وی با اشاره به اینکه نشست‌های این کنگره به صورت مجازی در سه روز آینده برگزار خواهد شد، گفت: مقالات منتخب، از میان ۵۰ مقاله دریافتی دبیرخانه از محققان و متخصصان چهار دانشگاه خارجی ، ۱۲ دانشگاه و مرکز تحقیقات داخلی، داوری و انتخاب شده‌اند.

محمدزاده افزود: کنگره بین المللی علوم انسانی که توسط مجمع عالی علوم انسانی اسلامی طراحی و اجرا می‌شود، امسال در ششمین دوره خود، برای اولین بار کمیسیون هنر اسلامی را نیز به صورت مستقل دایر کرده و میزبانی آن را به دانشگاه هنر اسلامی تبریز، به‌عنوان مرکز دانشگاهی متخصص در این حوزه، واگذار کرده است.

به گزارش ایرنا، ششمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی از امروز چهارم تا هفتم دی در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار می شود.

برچسب‌ها آذربایجان شرقی تبریز علوم انسانی دانشگاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی تبریز علوم انسانی آذربایجان شرقی تبریز علوم انسانی دانشگاه کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی دانشگاه هنر اسلامی تبریز علوم انسانی و هنر کی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۸۵۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقه‌مندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این نشست تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان، مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه فرشچیان، مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره و محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران همراه بود.

عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

وی با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره با اشاره به اینکه در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، بیان کرد: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است، گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقه‌مند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

وی با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و ... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

وی بیان کرد: از این رو آمادگی آن را داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قایل هستیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، می‌تواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

کد خبر 6089607

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • صندوق نوآوری حامی زیست‌بوم پیشگیری و درمان سرطان
  • ضعف جریان حوزوی و علوم انسانی اسلامی در به تصویر کشیدن اندیشه خود
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • صندوق نوآوری و شکوفایی حامی پیشگیری از سرطان شد
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد
  • ما از تحقیقات غرب در حوزه فلسفه اسلامی بی‌اطلاع هستیم
  • آغاز نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ با گروه های آزمایشی ریاضی و انسانی
  • شناخت توانمندی‌ها در حوزه آی‌تی در استان زنجان ضروری است
  • نیاز جدی جامعه به نظریات بومی و کاربردی حوزه علوم انسانی